zondag 31 mei 2020

Nieuws van de Vrienden van het muZEEum en het Archief van Vlissingen

Beste Vrienden van het muZEEum en het Archief van Vlissingen,

Deze keer wat meer berichten in één mail: de heropening van het muZEEum, de Algemene Ledenvergadering, afstel en uitstel van activiteiten, het 'Nieuwe Normaal' en de zondagochtendconcerten. 

------------------
Kom dinsdag 2 juni naar het muZEEum!

Wij zijn zeer blij u te kunnen melden dat vanaf dinsdag 2 juni 2020 het muZEEum weer is geopend voor publiek. U bent van harte uitgenodigd voor de openingsdag. En om het online ticketsysteem en de éénrichtingsroute te testen. Als beloning staat er koffie, thee, iets fris en iets lekkers voor u klaar.

Het gaat allemaal anders dan anders. Het RIVM en de Museumvereniging verplichten ons dat elke bezoeker een e-ticket heeft voor een bepaalde dag en tijd. Zo willen we drukte bij de deur en opstopping in het muZEEum voorkomen. Iedereen moet dus een ticket bij zich hebben. 

NB: Als vriend van het muZEEum ontvangt u uiteraard een 0-euro-ticket
Heeft u een Museumkaart? Neem die dan mee.

------------------
Algemene ledenvergadering uitgesteld naar september/oktober
Zoals inmiddels bekend is de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van woensdag 15 april 2020 afgelast in verband met de corona-crisis. De vergadering zal nu worden gepland in september of oktober van dit jaar, afhankelijk van de ontwikkelingen.

De lezing van Ad Tramper over de innundatie en de fotocollectie Kruithof zal in 2021 plaatsvinden bij de ALV van dat jaar. De agenda en de verschillende jaarverslagen zijn nu al te downloaden via onze website:

-------------------
Afstel en uitstel van onze activiteiten

De Dagreis, die dit jaar was gepland op 17 april, is definitief geannuleerd. De deelnemers zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Het bedrag voor deelname aan de excursie is teruggeboekt.

De excursie op 25 juni 2020 naar het Zeeuws Archief in Middelburg, waar nu ook het Vlissings Archief is te vinden, zal worden verzet naar een datum in het najaar. Wanneer u zich al had ingeschreven blijft dat gewoon staan. Nieuwe inschrijvingen zijn ook nog steeds mogelijk op: aanmelden@vriendenmuzeeum.nl.

------------------
Het ‘nieuwe normaal’: een stoplicht in het museum

Het muZEEum heeft flink wat aanpassingen moeten doen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te blijven garanderen. Vrijwilligers van het muZEEum en van de Vriendenvereniging én de vrijwilligers van het Museum Scheldewerf vertellen over hun eigen oplossingen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. ,,Kijk er niet vreemd van op wanneer een aantal maatregelen blijvend is.” 

Zondagochtendconcerten tijdelijk naar de Sint-Jacobskerk
Zoals bekend werkt onze vereniging samen met 'Concerten Vlissingen' die de succesvolle zondagochtendconcerten in het muZEEum organiseert. De komende tijd wordt echter uitgeweken naar de Sint-Jacobskerk vanwege de grotere ruimte daar. 15 reeds ingeplande concerten voor het seizoen 2020/2021 kunnen daarom gewoon doorgaan, met in achtneming van de anderhalve metermaatregelen. Vanwege de kerkdienst 's morgens verhuizen de concerten van 11.30-12.30 uur naar zondag 13.30-14.30 uur. Nà, in plaats van vóór de lunch. Voor informatie over de komende concerten: klik op www.concertenvlissingen.nl

------------------

Met vriendelijke groet,

Namens de vereniging Vrienden van het muZEEum en het Archief van Vlissingen
Peter van Druenen
Voorzitter