dinsdag 28 maart 2017

Opening De Kazematten op zaterdag 1 april 2017

Vanaf zaterdag 1 april om 13.00 uur zijn De Kazematten weer geopend voor publiek. Met een nieuwe spannende speurtocht en twee toepasselijke spellen voor kinderen.

Zaterdag 1 april zijn De Kazematten weer open voor het publiek. Om een bezoek aan De Kazematten nog leuker te maken, hebben medewerkers van het muZEEum in samenwerking met Gerrie Hondius (striptekenaar/ zandkunstenaar) een speurtocht ontwikkeld door de spannende ruimtes van De Kazematten heen. Als de speurtocht leidt tot het goede woord, krijgen de kinderen een leuk aandenken bij vertrek.

Brood en spelen
In de eerste Kazemat, waar voorheen de broodbakkerij was voor de garnizoenen, zijn twee nieuwe spellen geplaatst waarbij de broden een rol spelen. Nieuwsgierig? Kom kijken.

Militair bouwwerk
De Kazematten zijn gebouwd in 1811 en liggen op de grens van land en water. Ze zijn te vinden in het hart van het Keizersbolwerk, een onderdeel van de Vlissingse vestingwerken uit 1548. Een kazemat is een militair bouwwerk dat wordt gebruikt voor verdedigingsdoeleinden tegen vijandelijk vuur. De Kazematten in Vlissingen bestaan uit verschillende ruimtes en hebben diverse functies gehad. Opvallend is dat de originele garnizoensbakkerij na al die jaren nog intact is. Ooit werden hier 4800 broden per etmaal gebakken.

De Kazematten zijn geopend tot en met 28 oktober 2017. Entree voor De Kazematten is inbegrepen in een ticket voor het muZEEum.

Voor meer informatie, fotomateriaal of interviewaanvragen: Karen Kroese, communicatie@muzeeum.nl of 06 22504066.