zaterdag 25 februari 2017

Vacature: Wie vertelt het verhaal van De Kazematten?

Het Zeeuws maritiem muZEEum is op zoek naar vertellers van het verhaal van De Kazematten. Op deze unieke locatie is tussen 1 april en 28 oktober een tentoonstelling over Vlissingen als vestingstad te zien. Het gaat om een vrijwilligersfunctie.

Vrijwilligers in De Kazematten zijn mensen met verantwoordelijkheid. Ze zorgen voor de openstelling en heten bezoekers welkom in de bijzondere gewelven. Drie belangrijke perioden van de Vlissingse geschiedenis komen in de tentoonstelling aan bod. Keizer Karel V, Michiel de Ruyter en Napoleon spelen een hoofdrol. Door de strategische ligging van Vlissingen is de stad aan zee vaak het doelwit geweest van strijd. Ook de oude garnizoensbakkerij in De Kazematten speelt een rol. Voor kinderen zijn er avonturen en speltochten met in de hoofdrol de Kazerat.

Het Zeeuws maritiem muZEEum is een museum in beweging. Vol ambitie zet het koers naar meer zichtbaarheid en meer bezoekers. Het muZEEum staat bekend om zijn grote gastvrijheid en goede toegankelijkheid voor mindervaliden. Het muZEEum heeft zelfs de publieksprijs Leukste Uitje van Zeeland 2017 gewonnen. Die uitstekende naam heeft het voor een heel groot deel te danken aan de groep vrijwilligers die in het muZEEum werkt. Wil je graag deel uitmaken van onze groep enthousiaste vrijwilligers? Dan vertel jij wellicht straks het verhaal van De Kazematten. Belangstellenden die graag verantwoordelijkheid hebben en denken in het profiel te passen, kunnen contact opnemen met info@muzeeum.nl.

Voor meer informatie, fotomateriaal of interviewaanvragen:
Karen Kroese, communicatie@muzeeum.nl 0118 412498 of 06 22504066.

www.muzeeum.nl