donderdag 16 februari 2017

De Vondst van Wim Hofman

Tot eind maart is de vondst van Wim Hofman te zien in het muZEEum. Deze reizende tentoonstelling is speciaal voor leerlingen van basisscholen samengesteld. Ook voor families is de vondst een bezoek waard. In de voorjaarsvakantie zijn er gidsen beschikbaar op zaterdag, zondag en woensdag om 11.00 en 14.00 uur. Bent u geïnteresseerd? Stuur dan een bericht naar info@muzeeum.nl met de gewenste datum en tijd.

Ter ere van de 75e verjaardag van Wim Hofman hebben Kunsteducatie Walcheren en Primas-scholengroep, het initiatief genomen om Wim Hofman uit te nodigen om een reizende tentoonstelling samen te stellen voor basisschoolleerlingen in Zeeland. Wim Hofman heeft als gastconservator bijzondere vondsten uitgezocht om aan kinderen te tonen: stenen, schelpen, sleutels, stokken, scherven, spulletjes en nog heel veel meer. Door Bo de Jong is een prachtig lesboek voor basisscholen De Vondst bij de tentoonstelling gemaakt.

Op dinsdag 31 januari bezocht De Wissel als eerste school De Vondst in het muZEEum. Meer dan twintig klassen volgen.

In de periode oktober 2016-juni 2017 is de pop-up tentoonstelling te zien voor kinderen van de basisscholen in heel Zeeland: Grote Pien en Kleine Pien te Koudekerke, het gemeentehuis te Tholen, het MuZEEum te Vlissingen, Wandelkerk te Middelburg en op locaties in Zeeuws-Vlaanderen. Tot eind maart staat De Vondst in de Pakhuizen van het muZEEum.

“De vondst” is mede mogelijk gemaakt door: het prins Bernard Cultuurfonds en Fonds 21