zaterdag 12 december 2015

Kerstactie muZEEum: Gratis familierondleiding en kinderspeurtocht

Combineer deze kerstvakantie het rondje Boulevard met een bezoek aan het muZEEum. Want van 21 tot en met 31 december heet het Zeeuws maritiem muZEEum je extra warm welkom. Iedere dag (met uitzondering van eerste kerstdag) is er om 14.00 uur een gratis familierondleiding waarbij Michiel de Ruyter de held is. Kinderen tot 12 jaar krijgen een speurtocht mee. De speciale Michiel de Ruyterroute duurt ongeveer 45 minuten. De tocht voert door heel het museum, langs de vele bijzondere voorwerpen en schilderijen uit het leven van de zeeheld. De tocht eindigt op de afdeling Avontuur: ook hier is van alles te ontdekken over het leven aan boord van een schip zoals Michiel de Ruyter voer. Hier zijn spelletjes te spelen en kun je het torentje beklimmen en vanaf het dakterras genieten van het magnifieke uitzicht– als er geen najaarsstorm waait.

Warme chocolademelk met korting
Brasserie De Gecroonde Liefde vergroot het warme welkom door tijdens de tien dag van de kerstactie (21 t/m 31 december) koffie en warme chocolademelk te schenken aan bezoekers van het muZEEum voor € 1,50 per kopje (op vertoon van uw museumkaartje).

De zee inspireert

In de Scheldezaal is de tentoonstelling De zee inspireert met het werk van vader en zoon Sch├╝tz te zien. Het werk neemt je mee langs vissersboten en vrachtschepen, langs duinen en kliffen, stranden en stormen. En steeds speelt de zee een hoofdrol.

De bezetting verbeeldIn de bovenzaal van de Pakhuizen is de tentoonstelling De bezetting verbeeld, de WOII door de ogen van Cees van der Burght te bezoeken. Cees van der Burght groeide op in Vlissingen in de oorlogsjaren. Meteen na het uitbreken van de WO II stort er al een gevechtsvliegtuig neer in de Verkuijl Quakkelaarstaat, een paar honderd meter van zijn huis. De gebeurtenissen in Vlissingen tijdens de bezetting maken grote indruk op hem.

Schat van Vlissingen
In de benedenzaal van de Pakhuizen staat de stad Vlissingen centraal in Schat van Vlissingen. De expositie toont het ware karakter van de stad aan zee: onvervalst maritiem. Uit het muZEEumdepot is werk van schilders in allerlei stijlen uit alle tijden gehaald, om zo de diversiteit van deze rijke schat van de gemeente Vlissingen te laten zien. Schat van Vlissingen toont zeegezichten uit de Gouden Eeuw, woeste golven, donkere luchten, maar ook fijn geschilderde scheepsportretten en vele stadsgezichten.

Openingstijden en tarieven
In de kerstvakantie is het Zeeuws muZEEum dagelijks geopend, met uitzondering van eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag. Dus ook op maandag. Door de week gaan de deuren om 10.00 uur open en in het weekend om 13.00 uur. Een toegangskaartje kost € 8,50 per volwassene en € 5,50 voor een kind van 4 t/m 12 jaar. Houders van een Museumkaart, Vrienden van het muZEEum, leden van Vereniging Rembrandt, ICOM en begeleiders van mindervaliden betalen geen entree.